Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2009 19:40 - ГМО - Заплаха за човечеството
Автор: zachistihrani Категория: Политика   
Прочетен: 2152 Коментари: 0 Гласове:
0
ГЕННО МОДИФИЦИРАНИТЕ ОРГАНИЗМИ – ЗАПЛАХА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО 

                                    Д-р Дориян В. Александров

(Текстът е взет от блога на doktora757)

 http://doktora757.blog.bg/nauka/2009/12/22/genno-modificiranite-hrani-zaplaha-za-chovechestvoto.459782

    Дебатът за вредата от генно модифицираните организми (ГМО) и генно модифицираните храни (ГМХ) в българското общество така и не се състоя, въпреки поетите ангажименти пред ЕС още през 2005 г., непосредстевено преди приемането на спорния Закон за ГМО у нас. Тогава българското правителство и парламентът трябваше да изпълнят изричното изискване на Съвета за безопасност, че обществеността ще бъде информирана подробно за ГМО и ГМХ и рисковете от тях. Не е ясно и с какво се занимава  Комисията по ГМО и дали въобще такава беше сформирана надлежно. Заслугата за това ненормално и опасно за обществото положение на неяснота и информационна завеса над този сериозен проблем, имат преди всичко хора като Меглена Кунева, Симеон Сакскобургготски, Долорес Арсенова, Сергей Станишев, Ахмед Доган, Мехмед Дикме, Нихат Кабил, както и някои корумпирани и безотговорни учени от БАН и Центъра за аграрни науки. „Академиците”, спекулирайки със Закона за класифицираната информация и държавната тайна, засекретиха цялата си дейност (епидемии по животните, статистика на заболяванията, данни за химикали за растителна защита, мутагени, биологичноактивни вещества, пестициди и др. вредни средства, както и работните си програми; засекретяват се дори програмите и концепциите за развитие на земеделието и хранителната промишленост!). Нещо повече, учени като проф. Иван Иванов, акад. Атанас Атанасов (директор на „Агро Био Институт”) и др., като че ли играят за противниковия отбор и лобират за транснационалните корпорации, финансиращи проекти и конференции (сборища в хотел „Хилтън”) за прокарване и налагане на ГМО. Финасовите потоци, които текат там са огромни, но за опасностите никой не говори, а  „академиците” си взимат комисионните и мълчат като комунисти на разпит, манипулират аудиторията и налагат негласна цензура върху информацията за ГМО.

   За периода 1990-2005 г. няма почти никакви данни какви ГМО и ГМХ са внасяни и реализирани в България, за сметка на здравето на населението. През 1996 г. у нас шетат необезпокоявани няколко транснационални компании като „Монсанто”, „Новартис” и „Пионер”, които внасят семена и изграждат първите опитни полета и провеждат експерименти с ГМО-растения у нас, предимно царевица. Данните от дейноста на компаниите е засекретена и покрита в Съвета за безопасно използване на генно модифицираните висши растения (с тогавашен председател акад. Атанас Атанасов). Знаем обаче от статистиката, че за един период от 10 години смъртността в България скочи неколкократно и преждевременно умряха над 700 000 души! Заболелите от рак пък са над 250 000 души, а с психически проблеми са поне 25% от населението в България. Тези и други данни бяха изнесени преди няколко години на Национална конференция срещу геноцида и холокоста извършван в България с икономически и други престъпни средства от българофоби, глобалисти-фашизоиди и национални предатели-мръсници, които трябва да бъдат съдени от трибунали по бързата процедура!...

   Според проф. д-р Георги Танев (бивш зам. министър  на земеделието 1991-1992 г. и министър на земеделието 1992-1994 г.) вина за антибългарската поземлена реформа, съсипването на земеделската наука и унищожаване на националния генофонд имат също Жельо Желев, Анастасия Мозер и правителството на Иван Костов, когато е закрита и Селскостопанската академия. В една своя статия от 2004 г., проф. Танев подчертава, че съсипването на българското земеделие и животновъдство става целенасочено от външни интереси и под диктата на Световната банка, ФАР и с настървеното съучастие на СДС, БЗНС-Мозер и президента Жельо Желев (човек на резидентите на МОСАД – Андрей Карлович Луканов и Робърт Максуел!), прокарали геноцидната програма - плана „Ран-Ът” (създаден в ЦРУ). Земеделските научни институти и създаващите сортови семена бяха унищожени и лишени от средства и материална база от следващи антибългарски правителства и министри с турско-арабски имена.

   Въпреки информационната завеса и липсата на дебат, обществото все пак принуди парламента да забрани със закон ГМО в България. Направените на второ четене промени обаче бяха полвинчати и въпреки активната съпротива на граждани и неправителствени организации, Народното събрание не позволи да се стигне до пълен мораториум над опасните ГМО и ГМХ. Контролът, който се осъществява в момента над тях у нас е под всякаква критика, за корупцията пък в ангажираните институции и тежката бюрокрация пък да не говорим. Но нека все пак да обясним за какво става въпрос, защо нещата са толкова тревожни и защо в повечето страни на ЕС ГМО са силно ограничени, а някои направо са забранени . Вече се обсъжда и създаването на зони в ЕС свободни от ГМО. В сила е и европейската позиция, всеки продукт да бъде етикетиран (с изрично отбелязване на етикета наличие на ГМО; това важи и за България!) щом съдържанието на ГМО в него надвишава 0,9%. Очаква се да излезе също директива на Европейската комисия за допустимите проценти модифицирани организми в семената.

   Неспециалистите възприемат генетиката и генното инженерство като науки от бъдещето и като някаква панацея, която едва ли не ще ни направи безсмъртни, неостаряващи, живеещи в идеален свят без болести и без проблеми (физически и психически) и ще реши световния проблем с изхранването; създавайки нови и по-съвършени растения, животни и хора. Това е идеализираната представа за тези модерни науки и ползата от тях, но нещата въобще не стоят така, колкото и да ги лустросват в медиите под контрол. Най-страшното е, че мутантите и генетичните чудовища на Франкенщайн (образно казано) отдавна не са във фантастичните романи и филми, а са реалност създадена в научните лаборатории и нещо повече, те са вече сред нас! Кутията на Пандора е отворена. Става въпрос за опасни мутанти (растения, насекоми, животни и хора), изкуствено създадени и променени с помоща на генното инженерство (манипулации с генома и ДНК).

   Разчитането на човешкия геном през последните години е свързано с нови опасности, които незнайно защо у нас почти не се обсъждат и анализират. ГМХ свободно циркулират на пазара и се влагат в най-различни хранителни продукти и хората дори не знаят какви гадости консумират. Защо се учудваме тогава, че умират на по 50 години, а младото поколение се изражда и придобива облик на духовни идиоти.

   Според доктора на биологическите науки проф. Пьотър Гараев от Руската академия на науките, успехите на генетиците и генното инженерство са  силно преувеличени и фактически, реално те работят „на сляпо” и не знаят нито какво правят, нито какви катастрофални последствия могат да имат подобни експерименти. Да , учените разчетоха ДНК, което беше шумно рекламирано, но това не значи, че могат да контролират мутациите и процесите, нито че са наясно с интимните механизми  на ДНК и цялата сложна биохимия на живия организъм. Да не говорим за влиянията на веществата от ГМО върху психиката на човека и неговата наследственост, защото храната не е само енергия, но тя е и структурен елемент, който изгражда директно човешкия и животинския организъм.

   Проф. Гараев подчертава, че генетиците грешат, считайки, че всеки фрагмент на ДНК играе само една роля и може да бъде преместван свободно, без негативни последствия. Разместването на един ген води до цяла верига от реакции, подобно на едно завъртане на „кубчето на Рубик”. Ако фрагмент от ДНК прескочи от едно място на друго (ефект на транспозицията), то той променя своя генетичен смисъл. Например на своето място онкогенът е крайно полезен: той помага за нарастването на клетките. Но ако го преместите на друго място, той ще стане много вреден – ще започне да формира раков тумор. Така вместо същества с чудесни свойства, учените получават генетичен урод (мутант) и го пускат да се възпроизвежда в околната среда. Трансгенните уроди (растения, животни и хора) се държат като престъпници в човешкото общество и променят естествените програми създавани от природата в продължение на милиони години. Това може да предизвика разбалансиране на цялата биосфера на Земята с катастрофални последици, по-страшни дори от термоядрена война! Ученият изтъква, че ГМО са опасни генетични оръжия насочени срещу човечеството!...Кой ги създава и защо, не е трудно да се досетим – в света има определени тъмни сили (тежкокалибрената масонерия от „Трилатералната комисия”, „Билдербергите”, „Римския клуб”, „Бнай Брит”, „Комитет 300”, „Комитет 33”, „Илюминати” и др.), които считат, че земното население се увеличава с големи темпове и изразходва суровините и ресурсите на планетата. За целта „богоизбраните” са решили, че населението трябва да бъде съкратено наполовина (от 6 на 3 милиарда души) и търсят начини как да го осъществят!...

   Според д-р Атанас Гълъбов (автор на книгите „Световната конспирация срещу здравето” и „Окована свобода. Технология на глобалния контрол”), генно модифицираните храни (ГМХ) са само един аспект от войната против човешкото здраве и свобода на избор, който крие много неизвестни потенциални опасности. ГМХ са неестествени и могат да доведат до възникването на алергични реакции, сериозни заболявания и дори смърт, както и на генни мутации в поколенията. Д-р Гълъбов представя и изследванията на д-р Арпан Пущай, бивш директор на Института по биотехнологии в Абърдийн (Ирландия), който се занимавал с генно инженерство и генно изменени храни. Според изследванията на този учен обаче, лабораторните експерименти с животни, хранени предимно с ГМХ (генно изменени картофи) показват тотален срив в имунната система, мутации и промени във всичките им вътрешни органи! В момента, в който д-р Арпан Пущай публикува в научно съобщение своите резултати, започват гонения и репресии срещу него; свалят го от директорския пост и не му дават повече достъп до научни списания (в. „Обзървър”, 28 май, 2000 г.)!

   Докторът на биологичните науки Любов Александровна Калашникова, много години е работила в Словения и е създавала трансгенни модификации сред домашните животни. Когато се завръща в Русия, тя разказва ужасни неща. Животните, в които са въвели чужд, но привидно полезен ген, зловещо боледуват и 98% от тях загиват. А достигналите до полова възраст не могат да се съешават и потентността им е почти нула (Михаил Дмитрук. „Страста към генома”,в. „Родово имение”, бр. 22, 29.05-04.06.2006 г.).

   В медицинските среди стана известен и още един научен факт: генно изменените култури заразяват дори на стотици километри разстояние нормалните култури и ги правят стерилни. По въздушен път или чрез насекомите се обменят гени и мутантите се налагат. Учените направили откритието са светкавично изолирани от научните среди (финансирани от заинтересованите корпорации и масонерията) и им се пречи всячески да направят достояние на широката публика този шокиращ факт!

   Най-големият производител на ГМО в света е САЩ, с около 85% от световното производство; следват Канада и Мексико (10%) и останалите 5% се разпределят в страни като Аржентина, Китай, Великобритания, Холандия, Израел и Русия. В Източна Европа на първо място е Румъния, където се отглежда генно модифицирана царевица. Най-разпространените ГМО (ГМХ) са царевица, соя, дрожди, картофи, захарно цвекло, пшеница, ечемик, памук и др., от които се получават значително количество субпродукти: нишесте, чипс, олио, брашно, захар, които влизат от своя страна в състава на хиляди други хранителни продукти и производства. ГМО често се използват във фуражите за животни и оттам попадат в млякото, месото и другите продукти, затваряйки веригата - растение, животно, човек. Третирането на  животните (свине, птици и говеда) с химически вещества влияещи на хипофизата, жлезите с вътрешна секреция и ДНК, както и храненето им ГМХ, също превръща животните в ГМО. Формулата на химическите агенти, с които се въздейства на ДНК при животните е строго засекретена с десетилетни патенти, така че консуматорите на това месо не могат да получат дори и бегла представа по какъв начин месото действа върху тяхното здраве. Специалисти като Филип Брейшър и др., изтъкват какви ужасяващи технологии се използват за производството на пуешко, телешко и свинско месо в САЩ. Експериментите и научната дейност в тази насока се провеждат от хора като проф. Робърт Шварц (Медицински колеж Бейлор в Хюстън) и Макс Ротшилд (Държавен университет в Айова). И това става в обстановка на тотална химизация и вредни производства в хранителната промишленост. Американските пуйки обаче се внасят безпрепятствено в България, а повечето колбаси у нас се произвеждат с вносно месо от САЩ, Бразилия и Аржентина (наблъскано неизвестно с какви химикали и ГМО), а  в евтините салами и кремвирши задължително като пълнеж се слага генно модифицирана соя. За това те струват по няколко лева. Наскоро, на границата по чудо бяха задържани тонове 20 годишно такова месо (дълбоко замразено), колко ли друго обаче е реализирано и изядено от населението?!

   Ефектът от използването на ГМО и ГМХ при човека идва по-бавно. Изследванията в тази насока протичат с години и както вече изяснихме, много от негативните факти се прикриват, за да не намалеят печалбите на фирмите производители и заради други очевидно по-далечни цели, свързани със скрития геноцид над населението. Но дори и това, което ни е известно до момента за ГМО е достатъчно. Изследанията показват, че от ГМО се появяват тежки алергии и дори анафилактичен шок, завършващ със смърт при пострадалите. Повсеместното затлъстяване на хората (особено в САЩ), предизвикано от царевица и соя – мутанти е факт. През 1999 г. Хранителната лаборатория в Йорк, Англия, разкри, че през 1998 г. 50% от хранителните алергии са причинени от генно модифицирана соя. Тази соя предизвиква хронични заболявания като акне и екзема, както и синдрома на раздразнените черва.

   През 1989 г. ГМ-сорт на аминокиселината L-tryptophan, широко разпространена диетична добавка причини смърт на 37 американци и направи инвалиди повече от 5000 други. Японската компания производител Showa Denko е изплатила повече от 2 милиарда долара обезщетения на пострадалите. Повече от очевидно е, че ГМО са свързани с раковите заболявания, развиване на резистентност към антибиотици (невъзможност за лекуване с тях), имунодефицитни заболявания (сред тях е и СПИН), генетични увреждания и наследствени заболявания, заболявания като „луда крава” и вероятно някои други модерни болести, които досега просто не са съществували в природата.

   В една своя книга, акад. Виктор Медиков с тревога отбелязва какъв бум е настъпил в Русия по отношение на масовото нахлуване на ГМО (предимно вносни). Той цитира едно изследване на активисти от „Грийнпийс” от 2002 г., където се констатира, че нито един хранителен продукт от предлаганите на руския пазар и съдържащи инградиенти от ГМО няма задължителна маркировка, която да информира за това. Все повече страни, дори и в Африка отказват да приемат такива опасни за населението продукти и семена. Най-показателния случай е Замбия. Тази африканска страна, въпреки острата продоволствена криза, се е отказала от хуманитарната помощ на ООН, състояща се от генно модифицирано зърно. Както заявил високопоставен дипломат от Замбия:”Ако хората гладуват, това не означава, че можем да ги храним неизвестно с какво!”.

   В Индия фермерите категорично отхвърлиха примамливите предложения на транснационалните компании да внасят и засяват ГМО семена и растения. Освен другите негативи, здравия разум на хората им подсказа опасността да станат заложници на компаниите производители на тези семена, тъй като повечето ГМО растения са едногодишни и не дават семе за посев (стерилни са). Това означава изпадане в пълна зависимост от производителя и реална опасност милиони хора да умрат от глад, ако някой изведнъж реши на следващата година да не им продаде семена за посев! Схемата на „богоборците” е ясна, но и хората не са глупави, за да станат лесно тяхна жертва. Нека „богоборците” сами си ядат ГМХ – те и без това са си дегенерати.

   Тревожно е положението с ГМО у нас. В края на 2006 г. генно-изменени храни, предизвикващи алергии, рак на гърдата и други тумори, откриха в магазините във Варна. Някои екологични организации  и сдружения, твърдят, че ГМО и ГМХ се продават съвсем свободно по магазините у нас без разрешение, както и при наличие на ГМО в храните, това не се отбелязва в етикета, въпреки закона и разпоредбите. Открити са продукти, съдържащи ГМО соя, царевица и соев лецитин. В някои лютеници на „Олинеза” и сосове се съдържа генно модифицирана скорбяла (нишесте). Има и много други продукти, за които нищо не знаем; никой не ги и коментира.

   В България се подвизават с помоща на ДПС и продажното правителство два турски холдинга, единият от които е „Алтин маи санаи”. Тези холдинги притежават в България захарен завод, предприятие за производство на масла (от памук, царевица и соя!), „Капитан Дядо Никола”- Габрово, „Български хляб” АД, „Хлебна мая инвест” и „Хлебна мая” АД – Русе. Можем само да гадаем с какви суровини работят тези предприятия и може ли някой да ни гарантира, че те не са ГМО?!? При това беззаконие и корупция в държавата едва ли.

   През 2000 г. „Грийнпийс” на САЩ публикува списък с компании, използващи ГМО продукти. В този списък е всичко, което ни натрапват рекламите: напитки от Coca-Cola (Coca-Cola, Sprite), Pepsi Co (Pepsi, 7-Up), шоколадови изделия на компаниите Hereshley,s , Cadbury (Fruit&Nut), Mars (M&M, Snikers, Twix, Milky Way), шоколадовата напитка Nesquik на компанията Nestle, ориз Uncle Bens (производител Mars), сухи подправки Kollogg,s , супи Campbell, сосове Knorr, чай  Lipton, бисквити Parmalat, детски храни на компаниите Nestle и Abbot Labs (Similac) и много др. В „Интернет” могат да се намерят подробни списъци на основните ГМХ и техните производители. Колко обаче от нашите потребители са информирани за това?!

   В заключение още веднъж подчертавам, че негативното влияние на ГМО и ГМХ не се появява веднага, а след продължително време (с комулативен ефект) и най-страшните резултати са върху наследствеността и потомството, т.е. застрашено е нашето бъдеще и нашите деца!

 

 

 Тагове:   ГМО,


Гласувай:
0
0Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zachistihrani
Категория: Политика
Прочетен: 87236
Постинги: 48
Коментари: 37
Гласове: 60
Архив
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31