Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2010 15:36 - Националната асоциация на биоземеделците е срещу ГМО
Автор: zachistihrani Категория: Политика   
Прочетен: 1931 Коментари: 1 Гласове:
1



19 Яну 2010 08:18 | Новини Биоземеделците са срещу разпространението на генномодифицираните култури

Голяма част от страните, които са въвели такива култури вече съжаляват

  image     Националната асоциация на биоземеделците не е съгласна с пускането на генномодифицирани организми в природата, става дума за пускането на генномодифицирани култури, информира Веселина Ралчева, председател на Националната асоциация на биоземеделците.

Голяма част от страните, които са въвели такива култури, вече съжаляват, защото веднъж пуснати на определени територии тези територии се заразяват, тъй като става дума не само за култури, а и за съответните препарати - пестициди, торове, които са специфични за генномодифицираните култури. Така тези територии стават неизползваеми за конвенционално земеделие, а какво остава за биологичното.

По този начин върху една малка територия, каквато е тази на България, скоро просто няма да остане място за друг вид земеделие. Ще загубим един уникален шанс с нашето биоразнообразие и с нашата уникална природа да се наложим като марка и като качество в света. Потребители на българските земеделски продукти на световния пазар и в момента има, без да сме развили генномодифицираното земеделие. Дори все повече там се търсят именно продукти, които са екологично чисти, а не подложени на модификация, допълни Ралчева.

Публикувано на страниците на Agro.bg




Гласувай:
1



1. zachistihrani - Онзи ден слушах един пчелар на име ...
12.02.2010 05:06
Онзи ден слушах един пчелар на име Илия Цонев.
Той много добре аргументира позицията си против гмо. Каза за пчелите, как губели ориентацията си, когато попадат на гмо територия и така постепенно умирали! В САЩ вече една трета от пчелните семейства са умрели.
При процеса на опрашване пчелите внасят гмо и в биокултурите, като ги заразяват. Пчелите можели да заразят обикновените култури на разстояние до 4 км.
Ето част от едно мнение от един форум описващ работния процес на пчелите и връзката с гмо:

"...Значи, имаме тичинки, които отиват върху здравите растения, обезплодяват ги и ги израждат. Отделно пчелите не носят като по детските картинки прашеца в кошнички на крачетата, за да го трупат направо в кутийките в питата, а първо го преработват. В случая те преработват изроден прашец и е нормално да се отровят и да измрат. Ако обаче все пак някои стигнат до кошера, те занасят там вече не природен прашец, а другия, от който се отравя и целият мед. Освен мед от пчелите се взима клей (силно лепливо зелено-кафяво вещество, което те си правят и го използват за слепване на всичко, което има нужда в кошера), тинктурата от който отдавна е известна като лекарство. Освен клея от пчелите се взима прочутото пчелно млечице, от което се приготвят много лекарства и всякаква козметика. Самият мед също служи за приготвяне на лекарства и козметика. Всичко това, тръгвайки от едни тичинки, ще из-чез-не."

Така и продуктът Клеева тинктура - едно прекрасно природно средство за лечение и профилактика ще бъде заразен с гмо!
Освен това Илия Цонев много точно каза, че на нас гмо не ни е нужен по принцип защото насекомите-вредители в САЩ, заради които се засяват гмо у нас ги няма и я няма тази опасност от поражения на реколтата!
Е, какво още трябва да се каже, че депутатите да разберат колко вредно и престъпно е пускането на гмо у нас!?

Искрен
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zachistihrani
Категория: Политика
Прочетен: 130255
Постинги: 48
Коментари: 37
Гласове: 60
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031